NAŠA MISIA

HODNOTNÁ A ZDRAVŠIA ALTERNATÍVA MÄSA SÚ TEXTUROVANÉ BIELKOVINY ZO STRUKOVÍN

V uplynulých rokoch sme sa venovali novým trendom vo výžive. Vývoj sme zamerali na suroviny, ktoré by mohli nahradiť vo výžive mäso. Pokrokový koncentrát rastlinných bielkovín zo strukovín je vhodnou alternatívou (analógom) mäsa. Má vynikajúcu výživovú hodnotu (aminokyselinové zloženie podobné mäsu) a tvarom pripomínal mleté, či sekané mäso. Chuťovo je neutrálne. Je vhodne na kreovanie potravín so zníženým obsahom mäsa, alebo ako úplná náhrada mäsa v receptoch. Predstavuje výživnú, zdravú a chutnú alternatívu. NEMASO je výborný zdroj bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov pri formulovaní jedál a pokrmov, kde sa používa mleté, či sekané mäso. Pridaním NEMASA aj k menej kvalitnému mäsu získate plnohodnotný produkt.


NAŠA VÍZIA, TRVALÁ UDRŽATEľNOSŤ POTRAVINOVEJ PRODUKCIE A UHLÍKOVÁ NEUTRALITA PRE STABILNÚ KLÍMU

Dnes pod vplyvom klimatických zmien prijímajú vyspelé európske krajiny záväzok, do roku 2050 dosiahnuť uhlíkovú neutralitu. To znamená, že vyprodukujú iba toľko CO2, ktoré sú schopné regenerovať. Vplyv potravinárskej výroby na životné prostredie sa stal v tomto kontexte diskutovanou témou. Vzhľadom na trvalo udržateľné zdroje výživy a kvalitu životného prostredia odborníci upozorňujú na fakt, že je potrebné výrazne obmedziť tvorbu skleníkových plynov. Ide najmä o CO2 a metán vznikajúcich pri produkcii mäsa. Pri výrobe 1kg hovädzieho vzniknú skleníkové plyny ekvivalentné ako pri jazde 95 km osobným autom. V súčasnosti až 15 % skleníkových plynov pochádza z produkcie mäsa. Navyše ak bude ľudstvo ako zdroj bielkovín preferovať mäso, je tu problém, že ho nebude vedieť v dohľadnej dobe produkovať v dostatočnom množstve. Dnes sme svedkami klčovania dažďových pralesov v Brazílii za účelom získania plôch pre chov dobytka.

To má takisto vplyv na trvalú udržateľnosť. Preto ako riešenie tohto problému navrhujú obmedzenie spotreby mäsa a jeho aspoň čiastočné nahradenie rastlinnými bielkovinami. Pri výrobe rastlinných bielkovín vzniká až 10 x menej skleníkových plynov, najmä CO2, ako pri výrobe živočíšnych bielkovín. Nadmerná konzumácia živočíšnych bielkovín vedie aj k civilizačným chorobám (vysoký krvný tlak, zvýšený cholesterol, rakovina hrubého čreva), či komplikácie známe ako metabolický syndróm. Odborníci na zdravú výživu aj ekológovia odporúčajú to isté. Výrazne obmedziť spotrebu živočíšnych bielkovín a nahradiť ich v mnohých receptoch bielkovinami z rastlinných zdrojov. Už to nie je iba sója, ale sú to hlavne strukoviny, ktoré majú lepšie výživové, ale aj organoleptické parametre. Navyše strukoviny zlepšujú kvalitu pôdy. Zvyšujú obsah dusíka v pôde, čím znižujú potrebu umelých hnojív.

Aspoň čiastočné nahradenie živočíšnych bielkovín rastlinnými vedie k riešeniu štyroch rastúcich globálnych problémov, ako: ľudské zdravie, zmena podnebia, obmedzenia prírodných zdrojov a životné podmienky chovaných zvierat. Vo vývoji sme sa v uplynulých rokoch zamerali na suroviny, ktoré by mohli nahradiť vo výžive mäso.
Textúrované koncentráty zo strukovín, NEMASO sú zdravšou a ekologickou alternatívou mäsa. Majú vynikajúce výživové hodnoty. Tvarom pripomínal mleté, či sekané mäso. Chuťovo sú neutrálne. NEMASO je vhodné na prípravu potravín so zníženým obsahom mäsa, alebo ako úplná náhrada mäsa, všade kde sa používa mleté či sekané mäso. NEMASO je výborný zdroj bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov. Je nízko alergénne, bez lepku, či sóje. Pri výrobe NEMASO neboli použité žiadne chemické prídavné ani pomocné látky. Použité suroviny sú kompletne NON-GMO.

Prihlásenie